Ακτινολογικές Εξετάσεις

medical-slide-3.jpg

Το ακτινολογικό εργαστήριο της Ευρωδιάγνωσης Αγρινίου λειτουργεί με τα πλέον σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, έτσι ώστε τα αποτελέσματα των εξετάσεων να είναι αξιόπιστα και με την ελάχιστη επιβάρυνση σε ακτινοβολίες. Το ακτινολογικό μας εργαστήριο είναι πλήρως ψηφιοποιημένο, για τη βέλτιστη δυνατή ποιότητα απεικόνισης και επεξεργασίας εικόνων.

Αναλυτικά, η Ευρωδιάγνωση Αγρινίου διαθέτει:


ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ SIEMENS MULTIX & ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΜΕΡΑ FUJIFILM FCR PROFECT ONE
Οι ψηφιακές ακτινογραφίες που διαθέτουμε στην Ευρωδιάγνωση Αγρινίου υπερτερούν των αναλογικών, σε πολλά σημεία. Βασικό πλεονέκτημα, είναι η δυνατότητα που έχει ο γιατρός να επεξεργαστεί την εικόνα για να θέσει διαγνώσεις που ίσως να διέφευγαν στην αναλογική ή να χρειαζόταν και άλλη ακτινογραφία, για να διαγνωσθεί το πρόβλημα.

Έτσι με μεγέθυνση, εντόπιση σημείου, αλλαγή στη φωτεινότητα κ.ά. η διαγνωστική ακρίβεια είναι πολύ μεγαλύτερη. Η ψηφιακή ακτινογραφία έχει λιγότερη ακτινοβολία από την αναλογική και δεν χρειάζονται επαναλήψεις. Επίσης, μετά τη λήψη, η εικόνα επεξεργάζεται στον υπολογιστή, όπου μπορούμε να αλλάξουμε την αμαύρωση και τη φωτεινότητα ή να προβάλουμε περισσότερο τα οστά ή τα μαλακά μόρια.

Ακόμη, ένα σημαντικό πλεονέκτημά της είναι ο μηδενισμός των επαναλήψεων των ακτινογραφιών.

ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ
Η οστεοπόρωση είναι μία σταδιακά εξελισσόμενη πάθηση, η οποία η οποία εμφανίζεται περίπου στο 40% του γυναικείου πληθυσμού και οφείλεται σε αραίωση της πυκνότητας των οστών, με αποτέλεσμα να γίνονται εύθραυστα και να υφίσταται μεγαλύτερος κίνδυνος πρόκλησης καταγμάτων. Συνεπώς, η έγκαιρη διάγνωση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αποτροπή της εξέλιξής της. Το μηχάνημα μέτρησης της οστικής πυκνότητας που διαθέτουμε στην Ευρωδιάγνωση Αγρινίου χρησιμοποιείται για να προβλέψει την πιθανότητα κατάγματος. Τα αποτελέσματα της μέτρησης της οστικής σας πυκνότητας συγκρίνονται με τα αναμενόμενα αποτελέσματα ενός ατόμου της ιδίας ηλικίας, φύλου και εθνικότητας. Ακόμα, συγκρίνεται με την οστική πυκνότητα ενός νέου υγιή ενήλικα του ιδίου φύλου. Η πληροφορία επιτρέπει στο γιατρό να καθορίσει εάν έχετε οστεοπόρωση και την πιθανότητα ενός κατάγματος. Η κατάλληλη θεραπεία μπορεί να είναι καθοριστική. Η δυνατότητα της μέτρησης της οστικής πυκνότητας να προβλέπει πιθανά κατάγματα είναι αδιαμφισβήτητη.

GE Healthcare το LOGIQ P5
Οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου και βαρείας αναπηρίας στις ανεπτυγμένες χώρες. Ως εκ τούτου, η αναγνώριση, η διαγνωστική διερεύνηση και η θεραπευτική αντιμετώπιση των συνδρόμων τα οποία προκαλούν τις διάφορες καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως την ισχαιμία του μυοκαρδίου, την εγκεφαλική ισχαιμία και την ισχαιμία των άκρων, προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο πεδίο της Αγγειολογίας και της Αγγειοχειρουργικής. Ο οικογενειακός σας γιατρός είναι δυνατόν να σας παραπέμψει στην Ευρωδιάγνωση Αγρινίου για τις παρακάτω εξετάσεις: Triplex καρωτίδων και σπονδυλοβασικών αρτηριών, όπου ελέγχεται η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο και διαπιστώνεται ο κίνδυνος για εγκεφαλικό ή καθορίζεται κατά πόσο έχει σχέση η εγκεφαλική αιματική ροή με διάφορα συμπτώματα, όπως ζάλη, πονοκέφαλος, διπλωπία, λιποθυμικό επεισόδιο κ.ά. Triplex Κοιλιακής Αορτής και λαγονίων αγγείων για ανεύρυσμα ή στένωση. Triplex αρτηριών κάτω άκρων σε περιπτώσεις πόνου των άκρων στη βάδιση (διαλείπουσα χωλότητα) ή εκτίμηση διαβητικής αρτηριοπάθειας.

ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Στην Ευρωδιάγνωση Αγρινίου, με τη βοήθεια του πελματογράφου, μπορούμε να προβούμε σε στατική, αλλά και δυναμική ανάλυση της βάδισης κάθε ασθενούς και να δούμε τον τρόπο κατανομής των φορτίων στον άκρο πόδα. Με την ανάλυση των αποτελεσμάτων, κατασκευάζονται από τεχνικούς ορθοπεδικούς ειδικά πέλματα, τα οποία εισάγονται στα υποδήματα, διορθώνουν την κατανομή των φορτίων και ο ασθενής απαλλάσσεται από τους πόνους.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ SIEMENS NOVA & FUJIFILM FCR PROFECT ONE
Η βασική διαφορά της αναλογικής μαστογραφίας σε σχέση με την ψηφιακή, που διαθέτουμε στην Ευρωδιάγνωση, είναι ότι στην αναλογική χρησιμοποιείται το φιλμ μόνον, ως μέσο καταγραφής των διαγνωστικών εικόνων, ενώ στην ψηφιακή χρησιμοποιείται ψηφιακός ανιχνευτής και ηλεκτρονικός υπολογιστής. Το ψηφιακό σύστημα της ψηφιακής μαστογραφίας έχει την ικανότητα να διακρίνει εξαιρετικά μικρού μεγέθους μαστογραφικά ευρήματα, όπως οι μικροαποτιτανώσεις που έχουν μέγεθος 100-200 microns. Η ψηφιακή μαστογραφία προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την κλασική (αναλογική) και, δη, αυτή με το σελήνιο. Η εξέταση σε ψηφιακό μαστογράφο διαρκεί σχεδόν το μισό χρόνο σε σχέση με το συμβατικό ή αναλογικό και επιτυγχάνεται σημαντική μείωση της δόσης της ακτινοβολίας στην ασθενή. Λαμβάνονται εικόνες υψηλής ανάλυσης, που αυξάνουν τη διαγνωστική πληροφορία και συντελούν στην πρώιμη διάγνωση καρκίνου του μαστού σε πολύ πιο αρχικό στάδιο. Η ψηφιακά παραγόμενη εικόνα μπορεί να υποστεί επεξεργασία από τον ιατρό, βελτιώνοντας την αντίθεση, φωτεινότητα, κ.λπ. και μειώνοντας, με αυτόν τον τρόπο, τις άσκοπες επαναλήψεις. Επίσης, αποθηκεύεται ηλεκτρονικά και διατηρείται αναλλοίωτη η εικόνα, για πολλά χρόνια. Παρέχει, επίσης, τη δυνατότητα χρήσης υπολογιστικά υποβοηθούμενης διάγνωσης (Computer Aided Diagnosis-CAD), που αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στην υπηρεσία των ακτινολόγων.